Better Life curcumin Health Health News Latest life remedy Turmeric

6 TURMERIC: n tehokkaat terveysominaisuudet – lopullinen tulehdusta ehkäisevä yhdiste

6 TURMERIC: n tehokkaat terveysominaisuudet - lopullinen tulehdusta ehkäisevä yhdiste

Kurkuma useimmille on todennäköisesti harvoin käytetty yrtti maustekaapissaan. Siinä on useless vähän hyötyä, kun se lisää tietynlaista makua tietyille intialaisille aterioille ja muille aasialaisille ruokille.

Kuitenkin kurkuma on erittäin voimakas yrtti, jota on käytetty yli 4000 vuotta ja jolla on lääkkeitä, jotka voivat korjata monia päivittäisiä vaivoja, vahvistaa yleistä terveyttäsi ja suojata tulevia sairauksia vastaan. Tässä on kuusi uskomatonta tapaa, jolla säännöllinen kurkuma-annostus voi olla luonnollinen salaisuus parantaa nykyistä ja tulevaa terveyttä.

Kuva – Shutterstock | Nicole S Glass

1. Parantaa aivovoimaa ja edistää aivojen terveyttä

Tärkein aktiivinen yhdiste kurkussa on kurkumiini, joka tieteellisissä tutkimuksissa on osoittanut parantavan kognitiivista kykyä. Kurkumiini katalysoi tiettyjen aivojen kasvua edistävien hormonien syntymistä, jotka helpottavat aivoyhteyksien kehittymistä.

Kun kaksitoista viikkoa kestäneessä tutkimuksessa laboratorion rotille syötettiin kurkumiinia sisältäviä ruokavalioita, niillä oli huomattavasti suurempi muistikapasiteetti verrattuna kokeilun alkuun

Kuva – Shutterstock Romanova Natali

Kurkumiini on myös osoitettu vähentävän ja mahdollisesti ehkäisevän Alzheimerin taudin puhkeamista ihmisillä vuorovaikutuksessa aivareseptoreiden kanssa, jotka vapauttavat hormoneja taudin torjumiseksi, sekä muita kognitiivisia häiriöitä.

2. Vähentää masennuksen oireita

Kurkuma on myös osoittanut alentavan masennuksen riskiä ja vähentävän suuresti masennuksen oireita, kun niitä käytetään muiden masennuslääkkeiden kanssa. Tieteellisessä tutkimuksessa, jossa kurkumaa verrattiin masennusta ehkäisevään anti-depressanttiin, masennusoireiden hoidossa todettiin, että kurkuma oli yhtä suuri kuin suurempi teho. Se lisäsi myös yleistä tehokkuutta yhdistettynä masennuslääkkeisiin.

Kuva – Shutterstock | Africa Studio

Tämä fantastinen läpimurto vaihtoehtoisessa hoidossa voisi auttaa monilla yksilöillä enemmän tuloksia kuin perinteisissä lääketieteellisissä lähestymistavoissa.

three. Vähentää tulehduksia ja lievittää niveltulehdusoireita.

Toinen uskomaton kurkuma-lääke on sen ilmiömäiset tulehduksen vastaiset ominaisuudet, jotka ovat olleet sen tärkeimpiä lääketieteellisiä tarkoituksia tuhansien vuosien ajan. Curcuminin aktiiviset anti-inflammatoriset kyvyt on testattu tieteellisissä tutkimuksissa, jotta ne olisivat paremmin sopivia tulehduksen vähentämiseen kuin monet kroonisen tulehduksen ja niveltulehduksen hoitoon käytettävät farmaseuttiset lääkkeet

Kuva – Shutterstock | Csaba Deli

Kurkuma ei ole osoittanut myöskään sivuvaikutuksia kroonisten sairauksien hoidossa, mikä on uskomattoman harvinaista verrattuna useimpiin tulehduskipulääkkeisiin. Erityisesti niveltulehduspotilailla kurkuma vähentää merkittävästi nivelten herkkyyttä ja alentaa taudin kokonaisvaikutuksia sen tulehduskohteen vuoksi.

four. Vähentää syöpäriskiä

Yksi mielenkiintoisimmista läpimurtoista kurkuman tutkimuksessa on sen yhteys sekä vähentää monien syöpien riskiä että sen mahdollista käyttöä tiettyjen syöpien hoidossa. Tieteellisissä tutkimuksissa kurkumiini on liitetty syöpäkasvun vähenemiseen ja hidastanut taudin leviämistä kehon eri osiin.

Kuva – Shutterstock | Olga Popova

Kurkuma on osoitettu suojaavan monia erilaisia ​​syöpiä, mukaan lukien haima-, eturauhas-, keuhko-, munasarja- ja lymfooma-ainetta, sammuttamalla molekyylikasvu ja estämällä kasvaimen kehittymistä. Vaikka kurkumaa ei ole vielä käytetty erityisesti laajalti syövän hoidossa, monissa tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu, että niillä on monia positiivisia vaikutuksia monien syöpävälineiden nopean leviämisen vähentämiseen.

Yhdessä tällaisessa tutkimuksessa kurkuma lisättiin niiden miesten ruokavalio, joilla oli vatsavaurioita, joista voi tulla syöpä, ja melkein puolella osallistujista havaittiin vaurioiden vähentyneen päivittäisen kurkuman käytön jälkeen.

Kuva – Shutterstock | Dario Lo Presti

Kurkuma on ehkäisevä ja terapeuttinen syövän hoitoon liittyvä ominaisuus, joka on erityisen jännittävää, koska ne voivat johtaa uusiin mahdollisiin syövän hoitoihin. Tällaiset syöpää torjuvat vaikutukset voisivat myös selittää, miksi monet kulttuurit, jotka käyttävät kurkumaa perinteisenä lääkityksenä, väittävät, että se lisää pitkäikäisyyttä, kun sitä käytetään jatkuvasti päivittäislisäaineena.

5. Lisää ruoansulatuskanavan terveyttä ja hapettumisenestoaineiden tuotantoa.

Kurkuman uskomattomiin tulehduksen vastaisiin vaikutuksiin liittyy sen kyky vähentää tiettyjen ruuansulatusolosuhteiden oireita ja samalla auttaa yleisessä ruuansulatuksessa. Ruoansulatuksen osalta kurkumiini on yhdistetty sekä antioksidanttivalmistuksen lisääntymiseen että sappituotannon lisääntymiseen maksassa. Molemmat ovat tärkeitä yleisen ruoansulatuksen edistämiseksi ja ärtyvän suolen oireyhtymän vähentämiseksi

Kuva – Shutterstock | kwanchai.c

Kurkumiini vähentää myös mahalaukun ja suoliston tulehdusta, mikä helpottaa ruoansulatuskanavan tehokkuutta ja voi vähentää ruoansulatuskanavan tehottomuudesta johtuvia letargia- tai suolistosairauksien oireita. rajuhäiriö, on paljon pienempi mahdollisuus remissioon, jos kurkuma sisältyy päivittäiseen täydennykseen.

Kuva – Shutterstock | olepeshkina

Kurkumiinissa esiintyvien antioksidanttien lisääntyminen ylittää ruoansulatuskanavan terveyden, mutta on osoitettu vähentävän ikääntymisen oireita ja vähentämällä tiettyjen sairauksien mahdollisuutta vahvistamalla kehon kokonaista immuunijärjestelmää.

Ainoa ruoansulatuskanava häiriö kurkuma on osoitettu olevan ongelmia hoito on mahahaava, jossa se ei ole osoittanut samoja myönteisiä tuloksia kuin muiden ruoansulatuskanavan ongelmia.

6. Suojaa sydänsairauksien torjunnassa

Lopuksi kurkuma on osoittanut tehostavan yhdysvaltalaisen ja koko maailman kuoleman syyn hoitoa: sydänsairaus. Monet sydänkohtauksen ja aivohalvauksen syyt johtuvat plakkien muodostumisesta suurissa valtimoissa. Kurkuma on valtavia plakin taisteluominaisuuksia, jotka kykenevät vähentämään plakkia, joka käyttää kurkuma päivittäin.

Kuva – Shutterstock | Michelle Lee Images

Väitetysti kurkuman suurin ase sydänsairauksia vastaan ​​on sen kyky vahvistaa verisuonten vuoria ja vähentää verihyytymien riskiä koko kehossa. Ongelmat, jotka liittyvät verihyytymiin ja heikkoihin verisuonten vuorauksiin, ovat kaksi pääasiallisesti kuolemaan johtavaa sydänsairautta aiheuttavaa tekijää.

Kurkumiini alentaa tehokkaasti myös kehon kolesterolia, mikä on toinen merkittävä tekijä huonoon sydämen terveyteen ja pitkäaikaisiin sydänsairauksiin. 19659002] Kurkuma-alueen terveyshyödyt ovat vaikuttavia. Se on fantastinen, luonnollista ja ajan todistettua päivittäistä täydennystä, joka voi sekä parantaa elämäsi laatua että pidentää eliniän ja hyvinvointia, ja se on tarpeeksi syytä kaivaa harvoin käytettyjä mausteita vähän tai paljon enemmän

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä se korvaa ammatillista lääketieteellistä neuvontaa.

Haluatko kokeilla toista ruokavaliota? Tässä on yksi, joka auttaa erityisesti painonpudotuksessa:

Kuva – Shutterstock

Hävi 24 kiloa kahdessa viikossa "keitetyn munan ruokavalion" avulla – se voidaan muokata sen tekemiseksi

Joka päivä näyttää siltä, ​​että toinen vaikuttava näköinen ruokavalio avautuu internetiin, ja se kannustaa asiakkaitaan leikkaamaan asioita päivittäisistä valikoistaan ​​ja keskittymään tiettyihin elintarvikeryhmiin, jotta he voisivat pudottaa kymmeniä puntaa.

Vaikka jotkin villitysruokavaliot ovat kestämättömiä kokonaisuudessaan, Muita paljon tasapainoisempia ruokavalioita on vaikea pitää kiinni useless siksi, että useimmat ihmiset kaipaavat kulinaarista lajiketta. Se on mainittu yhtenä suurimmista taisteluista, joita painonvalvojat löytävät "keitetyn muna-ruokavalion" jälkeen – sen jälkeen, kun se tulee tylsäksi ja he lopettavat.

Keitetty muna-ruokavalio saa kuitenkin toisinaan liian kirjaimellisesti toivottavasti laihduttajia.

Miksi valita keitetyn munan ruokavalio?

Munat ovat yksi lääkäreiden ja ravitsemusasiantuntijoiden suosittelemista ruokia, koska ne pakatavat niin voimakkaan punssin. Munat sisältävät sekä edullisia että korkealaatuisia proteiinilähteitä, ja ne sisältävät kaikenlaisia ​​tärkeitä ravintoaineita, kuten sinkkiä, kuparia, rautaa ja B12-vitamiinia – joka on avaintekijä kehon oikeassa aineenvaihdunnassa. Ihmisille, jotka haluavat polttaa rasvaa ja leikata joitakin puntia pois asteikosta, on tärkeää.

Kuva – Shutterstock | A. Aleksandravicius

Nämä elementit tekevät munista täydellisen katkotun ruokavalion ympärille. Ne tarjoavat suuren osan ravintoaineista, joita elimistön on toimittava kunnolla, ja niissä on oltava paljon elementtejä, joita ravitsemusterapeutit suosittelevat myös ruokavaliossa painon vähentämiseksi – kaikki uhraamatta proteiinia ja siten menettämättä lihasmassaa

Huonot puolet

Valitettavasti ihmisillä on vaikeuksia tarttua ajatukseen ”muna-ruokavaliosta”, joka vaatii munasolun ruokavalion pitämistä jonkin aikaa, samalla kun leikataan pois sokerisia, kaloreita juomia, kuten mehua ja soodaa, ja poistamalla hiilen raskasta ruokaa. pasta. Jotkut yrittävät tehdä "äärimmäisen" muna-ruokavalion, jossa he vain syövät munia ja juovat vettä viikon ajan, ja lopulta epäonnistuvat tämän suunnitelman yksitoikkoisuuden ja vaikeuden takia.

Kuva – Shutterstock | Dev_Maryna

Onneksi ravitsemusasiantuntijat ovat samaa mieltä ruokavalion kanssa siitä, kuinka hyödyllinen on muna-raskas ruokavalio. Niinpä nämä ovat kolme "keitettyä muna-ruokavaliota", joita ravitsemusterapeutit saattavat suositella – ja jotka tarjoavat tarpeeksi lajiketta, jotta voit pitää sinut työssä riittävän kauan huomataksesi vaikutukset:

1. Munat ja greippien ruokavalio

Livestrongin mukaan yksi pitkimmistä ja suosituimmista munien ruokavalion seurannasta on seurata "muna- ja greippien ruokavalio", joka yhdistää vähäkalorisen ja vähähiilisen käsitteen. , runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio, johon sisältyy munia, ja painonpudotukseen liittyvät edut ja maku, johon lisätään greippiä ensimmäiseen päivittäiseen ateriaan.

Kuva – Shutterstock | Nadiia Loboda

Kuten kaikki muutkin ruokavalion munat, voit poistaa carb-raskaita elintarvikkeita, kuten pastaa ja riisiä, ja leikata juomien saannin juuri veteen, joten se ei merkitse kahvia, ellet ole valmis muuttamaan ruokavaliota hieman,

Se, mitä lisäät, on kuitenkin ainakin yksi proteiinilähde aterialla – alkaen kahdesta keitetystä munasta aamiaiseksi yli 12 päivän ajan. Muiden aterioiden yhteydessä grillattua kanaa on helppo käyttää, vaikka voit käyttää kalaa korvikkeena, jos haluat.

Yhdellä aterialla voit lisätä kasviksia kuten pinaattia, mutta kaikki kolme, saat kaikki kolme ruokaa maku ja sokeri korjaavat syömällä puoli greippiä aterian yhteydessä. Ei välipalauksia aterioiden välillä ei ole sallittua, joten se ei ole erityisen hauska ruokavalio, jos harjoittelet tällä hetkellä myös paljon kaloreita polttavaa harjoitteluohjelmaa – mutta jos haluat leikata ylimääräistä painoa nopeasti, se on luotettava vaihtoehto.

Kuva – Shutterstock Iryna_Kolesova

Lääkärit ovat varoittaneet, että dieetit, jotka rajoittavat tätä voimakkaasti kalorien saantia, voivat aiheuttaa pitkäaikaisia ​​terveysongelmia, joten et halua noudattaa tällaista ruokavaliota pitkään. Haluatte hitaasti tuoda kalorien saannin takaisin siihen paikkaan, johon se kuuluu – joka on vähintään 1200 kaloria aikuiselle naiselle ja vähintään 1500 kaloria aikuiselle miehelle – kun lisääte harjoituksen, kun 12 päivää on kulunut loppuun . Ja jos sinulla on korkea kolesterolipitoisuus tai sydänongelmia, kannattaa kysyä lääkäriltäsi ennen kuin aloitat tällaisen ruokavalion.

Greipin tuottaman maun avulla pysyt todennäköisemmin kiinni asioita kuin vain munien ja juomaveden syöminen viikon ajan.

2. Muutettu keitetty muna-ruokavalio

Yksi suurimmista kritieteistä, jotka koskevat kaikkea keitettyä kananmunaa, on se, että kaloreiden lasku on kestämätöntä pitkällä aikavälillä, mikä tekee siitä lyhyen aikavälin ruokavalion, joka laskee useless kiloa pienen ajanjakson aikana aikaa ja toimii useless, jos lopetat harjoittelun. Tämä tarkoittaa, että paino voidaan nopeasti palauttaa ja se ei toimi urheilijoille.

Kuva – Shutterstock | Liliya Kandrashevich

Psykologi ja ravitsemusliike Meri Desik loi kuitenkin modifioidun version ruokavaliosta, joka tarjoaa paljon kestävämmän vaihtoehdon muna-ruokavalioon, jota useimmat ihmiset lukevat fad-verkkosivuilta – ja jotka molemmat voivat syödä ajanjaksojen aikana

Perinteisen "keitetyn muna-ruokavalion" pääkomponentit ovat sekä kaloreiden että hiilihydraattien eliminointi ja yksinkertaisuus, sokereiden leikkaaminen ja lyhyt mutta helppo luettelo elintarvikkeista, jotka ovat

Modifioidun keitetyn kananmunan ruokavalion osalta Desik ehdottaa, että dieterit hajottaisivat sen muunnelluiksi osuuksiksi, jotka vähennetään vähitellen takaisin syömään muita elintarvikkeita, kun ne on aloitettu puhtaalla muna-ruokavaliolla ja käyttämällä usean viikon jaksoa lisäämään kalorimäärä lasketaan uudelleen lisäämättä takaisin vääräntyyppisiä elintarvikkeita

Ruokavaliossa on kaksi muutosta. Se voidaan tehdä viettämällä yksi viikko munan ruokavalioon ja kaksi viikkoa vain syömällä terveellistä, toistamalla tarpeen mukaan tai tekemällä kolmen viikon prosessi hitaasti lisäämällä täysjyvätuotteita, quinoaa tai muita monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja kourallinen tärkkelyspitoisia vihanneksia

Molemmat ovat ystävällisempiä kuntosaliharrastajille, jotka vain haluavat leikata jonkin verran painoa, ja molemmat ovat kestävämpiä, kun se tulee välttämään “yo-yo” -vaikutusta, joka voi tulla villitysruokavaliolla.

2. Keto-munavalmiste

Ketogeenisen ruokavalion concept, joka toimii yrittämällä työntää kehon tila ketoosiksi ja polttaa rasvoja hiilihydraattien sijasta, on houkutteleva monille ihmisille. Loppujen lopuksi se on nopea, ja monet pitävät sitä erittäin tehokkaana.

Kuva – Shutterstock Irina Rostokina

Vaikka puhtaasti ketogeenisen ruokavalion turvallisuudesta keskustellaan edelleen, on kuitenkin olemassa tapa noudattaa ketodieetin käsitettä sisällyttämällä siihen myös munaravinne. Se on lyhytaikainen, ja niille, jotka haluavat leikata painoa nopeasti (esimerkiksi ennen häitä tai muuta valokuvia), se voi olla jotain harkittavissa.

Toisin kuin muut munavalinnat, tämä ei leikkaa pois. kaikki maitotuotteet. Ketogeeninen ruokavalio haluaa loppujen lopuksi, että keho polttaa rasvaa, ei hiilihydraatteja, ja sitruunat ja juustot ovat hyvä "terveellisten rasvojen" lähde keholle. Toisin kuin muut muna-ruokavalio, tämä ei levitä vain kolmen aterian päivässä; laihduttajan odotetaan syövän kolmen tai viiden tunnin välein, hajottamalla asiat pieniksi aterioiksi tai välipaloja pitämään kehon palavan koko päivän.

Viimeinkin tämä erityinen ruokavalio on uskomattoman lyhytaikainen. Sitä pidetään "muna nopeasti", ja se kestää useless kolme tai viisi päivää ennen kuin palaat toiseen muokattuun ruokavalioon. Sillä pyritään painamaan ruokavaliota painonpudotuksen tasangolle, eikä sitä pitäisi levittää pitkään – mutta sinun ei tarvitse. Joten ihmiset, jotka etsivät uskomattoman lyhyen aikavälin laihtuminen ruokavalio, tämä on hyvä vaihtoehto.

Kuva – Shutterstock | N Okay

Dieter noudattaa omia kulinaarisia mieltymyksiään, mutta lähtökohta on melko yksinkertainen. Joka päivä ruokavaliolaite syö kuusi munaa, 1 rkl voita, 1 unssi (noin 28 g) juustoa munaa kohden ja hyvin vähän muuta – kaikki syödessään kolmen tai viiden tunnin välein ja pysähtyen kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kaikki suunnitellut ateriat tulisi syödä, vaikka ruokavalio ei tunne nälkää, ja heidän pitäisi seurata kehoaan, kun he käyvät läpi päivän päivät välttääkseen komplikaatioita.

diabetesta, kolesterolia tai sydänongelmia aiheuttavia henkilöitä ei yritetä yrittää, mutta se voi olla hyödyllinen kolmen tai viiden päivän ajan kaikille muille.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä se korvaa ammatillinen lääkäri.